Trafic.ro

joi, 7 octombrie 2010

Alba-neagra cu legea pensiilor



Traian Băsescu a retrimis Legea pensiilor înapoi în Parlament. Motivul: femeile nu ar trebui sa se pensioneze la aceeaşi vârstă cu bărbaţii (65 de ani), ci la 63. Legea pensiilor, care a primit recent avizul Curții Constituționale, prevedea egalizarea vârstei standard de pensionare la 65 de ani. Preşedintele se contrazice, însă, pentru că, anul trecut, Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România recomanda, într-un raport, egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 de ani.
Ziaristul Cristian Tudor Popescu comenta, într-o intervenţie televizată această nouă contradicţie a lui Traian Băsescu: "Traian Băsescu este egal cu sine. Este acelaşi din decembrie anul trecut, care a fost votat de cetăţenii acestei ţări preşedinte şi este acelaşi cu cel care acum are 10-15% în sondaje. El nu se schimbă, iar motivul acestei noi contradicţii pe care o vedem între declaraţia lui anterioară în legătură cu vârsta de pensionare şi ceea ce a spus azi reprezintă caracteristica fundamentală umană a lui Traian Băsescu, care m-a făcut să nu am încredere în persoana domniei sale de 6 ani încoace, şi anume că nu are nicio convingere interioară fermă, nu are nimic sfânt, nu crede în nimic. Totul este bun sau rău din punct de vedere al retoricii politice aducătoare de voturi. Nu are nicio problemă de a se contrazice, de a-şi călca propriile afirmaţii atunci când consideră că şi contrariul va aduce voturi".

6 comentarii:

  1. Gestul de a trimite legea in parlament dintr-un motiv absurd (se poate schimba varsta de pensioanre pana in 2030 de 30 de ori) nu arata nici o dorinta din partea lui basescu (de altfel stim clar ca punctul sau de vedere e egalizarea varstelor de pensionare) dar este unul diplomatic, prin care pe deoparte le transmite dobitocilor de la putere sa stea in sala sa-si voteze legile, pe de alta parte celor din opozitie sa mearga la servici ca pt asta au fost votati, nu pt jocurile politice si iesitul din sala.

    Asadar, nu are legatura nici cu calitatea legii, nici cu frica de suspendare, nici cu alte motive politice gandite de unii. Era absolut evident ca o elge precum acasta mertita sa treaca prin parlament in mod inceontestabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Degeaba a facut acest gest pentru ca dupa parerea mea este o mare prostie aceasta lege...de ce nu au lasat-o asa cum era inainte,de ce au schimbat-o?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai absurda lege pe care am putut sa o aud pana acuma....si asa cum zice si Mihai pana in 2030 se va modifica de n ori...

    RăspundețiȘtergere
  4. O lege foarte stupida,nici nu cred ca i sa mai ajungem la acei ani

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum putem sa mai numim "lege" aceste schimbari pe care le fac in functie de partea pe care au dormit? O lege trebuie analizata si probata nu azi o dau maine o abrog!

    RăspundețiȘtergere

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate