Trafic.ro

sâmbătă, 12 iunie 2010

Boc, Băsescu, Videanu, Udrea - cei mai detestaţi politicieni români




Într-un sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale, pe un eşantion de 1089 de persoane, liderii PDL au ieşit cei mai şifonaţi. Cei mai detestaţi politicieni români ai momentului sunt, conform sondajului, Emil Boc (84,6%), Traian Băsescu (77,4%), Adriean Videanu (76,3%) şi Elena Udrea (75%). La polul opus se află Victor Ponta, faţă de care 41% dintre români şi-au exprimat o opinie favorabilă. Liderul PSD e urmat de Crin Antonescu, cu 39,5%. La capitolul partide politice, respondenţii şi-au exprimat încrederea în PSD, în proporţie de 31,7%, PNL (31,7%), în timp ce PDL a colectat opinii favorabile de la doar 14,2% dintre cei chestionaţi, într-un sever declin de imagine publică, după asumarea de către guvernul condus de Emil Boc a răspunderii pe legile de austeritate, dar şi după dezvăluirile legate de risipa banilor publici, care se scurg pe toate canalele spre conturile clientelei politice portocalii.

vineri, 11 iunie 2010

Soluţii liberale


Crin Antonescu, preşedintele P.N.L., şi-a reafirmat, într-o intervenţie recentă, voinţa sa şi a partidului pe care îl conduce de a sprijini şi vota moţiunea de cenzură, oferind totodată şi câteva soluţii liberale viabile şi realiste pentru micşorarea deficitului bugetar şi ieşirea din criză: "Eu optimism propagandistic nu practic. Povestea cu mutarea moţiunii sâmbătă, îmi creşte optimismul. Noi suntem gata să dăm votul de investitură unui grup de tehnicieni sau să ne asumăm guvernarea. Problema cu deficitul se rezolvă foarte uşor: sunt 10,5 miliarde la achiziţii, la bunuri, unde tăiem, unde pot rămâne opt miliarde, tăind din banii clientelei politice. Apoi e vorba de un guvern cu şapte-opt ministere. Dintr-un anumit punct de vedere, Traian Băsescu şi PDL sunt deja trecut”. E adevărat că soluţia ieşirii României din criză nu constă în tăierea pensiilor şi a salariilor bugetarilor, ci, mai degrabă, în decuplarea clientelei pedeliste de la resursele bugetare. Dar cine s-o facă? Un guvern care a făcut din amestecul politicii şi afacerilor o adevărată artă, perfidă şi malefică? Care practică cea mai abjectă demagogie posibilă, spunând una şi făcând alta cu nepăsare şi consecvenţă? Ar fi bine, pentru România, pentru omul de rând, sărăcit şi batjocorit, ca PDL-ul şi Traian Băsescu să devină ceea ce spunea Crin Antonescu că sunt deja: trecut.

joi, 10 iunie 2010

Traian Băsescu: Vă ordon, dezbateţi moţiunea!



Incredibil, dar, iată, adevărat! Traian Băsescu sfidează orice normă a democraţiei parlamentare, ordonând Parlamentului să dezbată în cel mai scurt timp moţiunea de cenzură. Şi anume, într-o scrisoare trimisă preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Traian Băsescu le spune acestora că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută sâmbătă, nu marţi. Asta după ce ieri le atrăgea atenţia judecătorilor Curţii Constituţionale a României că trebuie să fie atenţi cum votează o eventuală contestaţie la adresa legii privind tăierea salariilor bugetarilor şi pensionarilor. Mă întreb ce rol mai au instituţiile statului (Parlamentul, Curtea Constituţională etc.), dacă preşedintele ţării poate să-şi permită să le sfideze prin astfel de intervenţii intempestive!

miercuri, 9 iunie 2010

Clientela sau pensionarii?



Aceasta ar fi întrebarea pe care trebuie să ne-o punem noi, spectatorii ciorovăielii politice care se derulează în Parlamentul României. Clientela politică sau pensionarii? Cu alte cuvinte: renunţarea la cheltuielile aberante din ministere, la "investiţiile" cu dedicaţie politică pe care Guvernul Pinguinului portocaliu le gestionează, sau tăierea pensiilor şi a salariilor bugetarilor? Miliardul de euro al Elenei Udrea forwardat clienţilor politici, sau sacrificarea milioanelor de pensionari şi bugetari? Traian Băsescu, purtătorul său de cuvânt Emil Boc şi Partidul Democrat Liberal au dovedit, prin legile austerităţii şi ale sărăciei, pentru care şi-au angajat răspunderea în parlament, că nu au voinţa politică de a închide robinetul banilor de la buget pentru firmele şi afaceriştii portocalii. Mai mult întrebări şi-ar avea locul aici. Prima: nu există, oare, şi alte metode, alte resurse pentru buget (reducerea cheltuielilor materiale, ale unor investiţii păguboase sau inutile, reducerea unor salarii şi pensii „nesimţite” etc.), astfel încât să se evite reducerea pensiilor şi a salariilor bugetarilor? A doua întrebare: câtă credibilitate mai are guvernul, în momentul în care, pe fondul acestor măsuri de austeritate fără precedent, presa face dezvăluiri uluitoare cu privire la „dezmăţul” pe bani publici din unele ministere? Fără îndoială că situaţia politică şi socială actuală este extrem de tensionată. Dincolo de criza economică pe care o străbatem, cred că o altă criză este cu mult mai acută şi mai primejdiioasă, pentru întreaga clasă politică românească: criza de credibilitate. Aşadar, clientela politică sau pensionarii?...

marți, 8 iunie 2010

Lustraţie... neconstituţională



Curtea Constituţională a României a decis, în urma sesizării unui grup de parlamentari (lustrabili?!) că Legea lustraţiei, care prevedea limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 nu este constituţională. Se putea altfel? Într-o ţară în care structurile de conducere colcăie de foşti comunişti şi de foşti securişri, credea cineva că va fi condamnat comunismul şi că vor fi lustraţi corifeii lui? Cum să fie constituţională lustraţia, când chiar asupra preşedintele României planează tot mai insistent bănuiala că ar fi fost un vajnic colaborator al Securităţii?

luni, 7 iunie 2010

Un genocid social: tăierile tandemului Băsescu-Boc


Traian Băsescu, prin portavocea sa, Emil Boc, iniţiază, astăzi, 7 iunie, răspunderea guvernamentală "pe sărăcie", cum a fost numită, un adevărat genocid social pentru pensionari şi pentru bugetarii cu venituri mici. Iată mai jos lista acestor măsuri de austeritate:

Scăderi

* salariile bugetarilor scad cu 25%
* pensiile vor fi reduse cu 15%
* ajutorul de şomaj scade cu15%
* indemnizaţia pentru creşterea copilului scade cu 15%
* bursele de studiu şi cercetare scad cu 25%
* indemnizaţiile oamenilor de ştiinţă scad cu 25%
* salariile preoţilor vor fi reduse cu 25%
* cheltuielile de transport şi asistenţă medicală ale personalului din administraţie - reduse cu 25%

Guvernul renunţă la:

* subvenţiile pentru încălzire
* biletele de odihnă pentru pensionari
* pensiile speciale
* salariile compensatorii
* trusoul pentru nou-născuţi
* ajutorul pentru tinerii căsătoriţi

Se impozitează:

* tichetele cadou
* tichetele de creşă
* tichetele de vacanţă
* tichetele de masă
* dobânzile la depozitele bancare
* plăţile compensatorii
* veniturile programatorilor
* procentul deductibil pentru drepturi de autor scade de la 40% la 20%
* 3 clădiri în proprietate, în afara celei de domiciliu
Prezent: taxare suplimentară 75%
Viitor: taxare suplimentară 200%

duminică, 6 iunie 2010

Criză, criză, dar nu pentru pedelişti...


Criza nu e pentru potentaţii partidului de guvernământ; e pentru pensionari, pentru bugetari, pentru populimea de rând care trebuie să suporte toate costurile unei guvernări incoerente, aberante şi indecente. Veniturile "nesimţite" ale diverşilor consilieri de prin ministerele actualului cabinet sfidează măsurile de austeritate trâmbiţate de preşedintele Traian Băsescu şi premierul-marionetă Emil Boc. Un exemplu recent de nesimţire şi dezmăţ pe bani publici este cel al Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - fosta SAPARD. Mai marii Agenţiei au plecat, cu soţii, amante, copii şi nepoţi, cu căţel şi purcel,la munte pentru - cică - team-building... În fapt, o petrecere-monstru de 4 zile şi 4 nopţi!2,5 milioane s-au cheltuit pe astfel de "seminarii" cu karaoke, băutură şi discoteci.

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate