Trafic.ro

vineri, 20 august 2010

Cinismul lui Videanu


Cel mai bogat membru al cabinetului Boc, "regele" bordurilor, al marmurei şi al energiei, proprietar al unei vile megalomanice, al mai multor case, apartamente şi maşini, Adriean Videanu şi-a asigurat conaţionalii că s-ar descurca cu o leafă de 1500 lei, cu nevastă şomeră şi copil la facultate. Cinismul ministrului e vizibil cu ochiul liber. În învăţământ, de pildă, enunţă ministrul Economiei, "în mediul rural, se poate trăi cu 1.500 lei, ca plafon maxim". Posesorul vilei de 1400 mp (despre care spunea ca "pare mare, dar nu e") afişează un fals optimism care, pus faţă în faţă cu realitatea, se dezintegrează rapid. Cum ar putea ministrul pedelist să facă faţă cheltuielilor zilnice cu acea sumă ne spune tot el: "Aş încerca să găsesc un alt job, să muncesc mai mult. Sunt convins că un social-democrat ar fi spus că statul trebuie să aibă grijă de el". Membru al unui guvern care până acum nu a prea avut soluţii la criză, ministrul Adriean Videanu ne oferă, prin declaraţiile sale, o probă indubitabilă de cinism, îndemnând cu aroganţă populaţia la resemnare, instigând la automulţumire, la sărăcie, la pasivitate. Oricum, dacă am face un exerciţiu minim de imaginaţie şi câteva calcule aritmetice simple, am constata că familia Videanu nu ar prea putea ieşi cu bine din iarnă cu suma pe care ministrul a vehiculat-o.

2 comentarii:

  1. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca poporul roman nu va putea in vecii vecilor sa se schimbe ... ne meritam soarta pentru ca alegem intotdeauna varianta cea mai proasta!

    RăspundețiȘtergere

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate