Trafic.ro

sâmbătă, 3 iulie 2010

Cât mai rămâne Emil Boc premier?


Relaţiile dintre Traian Băsescu şi Emil Boc au devenit mai tensionate ca oricând. Cristian Preda şi Sever Voinescu, doi dintre purtătorii de cuvânt en titre ai preşedintelui Băsescu, critică, în două interviuri recent apărute, iniţiativele guvernului, constatând totodată această realitate, a disensiunilor tot mai severe dintre Băsescu şi Boc. Să se reediteze episodul Băsescu-Tăriceanu de acum câţiva ani? Putem să ne întrebăm, legitim, în cazul unei rupturi, cine va fi viitorul prim-ministru? Nu cumva Elena Udrea, care inspecta vineri, 2 iulie, casele inundate din judeţul Suceava împreună cu preşedintele României?

joi, 1 iulie 2010

Preşedintele Băsescu - internat în spital?



Site-ul pesurse.ro pune în circulaţie un zvon potrivit căruia preşedintele Traian Băsescu ar fi suferit o pareză şi ar fi internat la spitalul Serviciului Român de Informaţii de la Baloteşti (alte surse menţionează UM344 de la Periş). Nu se ştie dacă pareza e totală sau parţială. Ziarul "Tricolorul" de ieri titra la rubrica "Ultima oră", Traian Băsescu se pare că a paralizat complet şi s-ar afla internat la Spitalul Militar . E straniu că Administraţia Prezidenţială nu a emis niciun comunicat, pentru a infirma aceste zvonuri, cu atât mai mult cu cât preşedintele Băsescu nu a fost văzut în public în ultima vreme.

miercuri, 30 iunie 2010

Unde este preşedintele-jucător?


Unde (mai) este preşedintele-jucător, acum, când criza economică îşi face de cap, când sărăcia se generalizează, când furia naturii stârneşte coduri galbene, când oamenii dispar sub ape şi sub griji cotidiene, când leul scade şi deficitul creşte? Unde (mai) este preşedintele-jucător acum, când PDL e mai preocupat de conducerea instituţiilor publice (?!) de radio şi televiziune decât de rezolvarea corectă şi eficientă a situaţiei aproape falimentare a României? Unde (mai) este preşedintele-jucător, acum, când clienţii politici ai propriului său partid devalizează bugetul, când salariile scad şi ajutoarele pentru nevoiaşi dispar, când corupţia e atotputernică şi bogăţia etalată de miniştrii portocalii nu mai cunoaşte limite?

Cod galben de sărăcie


Cod galben în România. Nu, nu numai în privinţa precipitaţiilor neobişnuit de abundente. România se află acum sub semnul unui cod galben al sărăciei. Un cod galben ce se va transforma în cod portocaliu şi chiar roşu la iarnă, când, o dată implementate măsurile de austeritate dictate de iresponsabilitatea guvernanţilor (diminuarea salariilor bugetarilor, desfiinţarea ajutoarelor pentru încălzire, creşterea TVA la 24 la sută, cu scumpirile aferente) gradul de sărăcire al populaţiei va creşte catastrofal. Leul coboară vertiginos în raport cu euro, deficitul comercial creşte, în vreme ce măsurile de relansare economică ale guvernului s-au redus la instaurarea unui impozit minim (care a dus la falimentarea a zeci de mii de firme), tăieri ale salariilor, lărgirea bazei de impozitare şi desfiinţarea unor ajutoare acordate persoanelor cu venituri reduse. Fără îndoială că cei mai expuşi în această perioadă sunt tot pensionarii şi bugetarii, cei care trebuie să facă faţă, cu mijloace insuficiente, provocărilor vieţii cotidiene. Codul galben al sărăciei din România ar trebui să fie, de fapt, un semnal de alarmă pentru cei aflaţi la guvernare, care scad, cum s-a mai spus, vertiginos în sondaje şi în popularitate, datorită nemulţumirii crescânde a cetăţenilor-alegători.

duminică, 27 iunie 2010

PDL continuă prăbuşirea în sondaje


În vreme ce ţara arde, guvernul Boc şi PDL se luptă să îşi impună reprezentanţi în conducerea TVR şi SRR. Între timp, un nou sondaj consfinţeşte prăbuşirea Partidului Democrat Liberal în preferinţele românilor:
40% Alianţa PSD+PC
27% PNL
17% PDL
9% PRM
3% UDMR
1% PNŢCD
1% UNPR
1% PNGCD
1% alţii

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate