Trafic.ro

joi, 17 iunie 2010

Curtea Constituţională i s-a predat lui Traian Băsescu



E stabilit: Curtea Constituţională e controlată copios de actuala putere. Noul preşedinte al Curţii este Augustin Zegrean, fost senator şi deputat democrat, unul dintre cei mai docili oameni ai lui Traian Băsescu. Zegrean, numit de preşedintele României la Curtea Constituţională în 2007, a avut în repetate rânduri intervenţii publice în favoarea lui Traian Băsescu, dar, de asemenea, este iniţiatorul unui proiect de lege curat anticonstituţional, legat de (ne)restituirea bunurilor şi proprietăţilor Bisericii greco-catolice. Cât de echidistant va fi preşedintele Curţii Constituţionale, în aceste condiţii, e uşor de presupus. Prin trecutul său politic portocaliu, prin gesturile şi cuvintele sale de docilitate faţă de Băsescu, Augustin Zegrean nu va fi decât o altă portavoce a actualei puteri.

miercuri, 16 iunie 2010

Un fleac: iar ne-au ciuruit


Da. Băsescu, Boc, Videanu, Blaga, Udrea şi ceilalţi reprezentanţi ai puterii portocalii şi-au ciuruit din nou propriul popor, cu ajutorul "independenţilor" din UNPR (atât de dependenţi de ciolan) şi cu ajutorul UDMR (atât de ataşaţi propriilor interese încât le uită pe cele ale alegătorilor). În urma votului de ieri din parlament, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost respinsă, iar guvernul Boc nu a fost demis. Aceasta înseamnă, implicit, că legile cu privire la diminuarea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% au fost adoptate. Aceste legi pot fi fi atacate, în termen de cinci zile de la adoptare, la Curtea Constituţională. PSD deja şi-a exprimat, prin Victor Ponta, această intenţie. Judecătorii Curţii nu au un termen până la care să dea o soluţie. Opoziţia a realizat un site, intitulat lista ruşinii, în care sunt nominalizaţi cei vinovaţi de votarea acestor legi catastrofale pentru soarta a milioane de români. Lista celor care i-au ciuruit pe bugetari şi pe pensionari se regăseşte la adresa http://www.lista-rusinii.com.

luni, 14 iunie 2010

Teo Trandafir faţă cu moţiunea


Cu o zi înainte de moţiunea pe "legile sărăciei", PDL s-a concentrat asupra bătăliei pentru Curtea Constituţională. Cu 171 de voturi, Iulia Motoc, candidata PDL a reuşit, surprinzător oarecum, să câştige, în faţa lui Teodor Meleşcanu, postul de judecător la Curtea Constituţională, rezultat care este în concordanţă cu raportul de forţe Putere-Opoziţie. Între timp, după Daniel Oajdea, şi Teo Trandafir a declarat că va vota pentru moţiunea de cenzură. "Tatăl şi mama mea mi-au spus că nu este normal ca după o viaţă de muncă să existe aceste tăieri. Lumea îmi spune că nu trebuie să se umble la pensii şi salarii", a declarat vedeta-parlamentar pentru ziarul Puterea. După excluderea lui Oajdea, urmează să părăsească partidul portocaliu şi Teo Trandafir, pentru vina de a fi respectat mai degrabă voinţa propriilor alegători decât indicaţiile preţioase ale clarvăzătorului cârmaci de la Cotroceni?

duminică, 13 iunie 2010

Românii l-ar suspenda acum pe Traian Băsescu


Traian Băsescu şi PDL nu o duc prea bine. În sondajul de opinie realizat de Grupul de Studii Sociale 2000 (GSS) la comanda PNL, peste 80% dintre respondenţi sunt de părere că în momentul actual România merge într-o direcţie greşită, majoritatea celor chestionaţi considerând că principalii vinovaţi de acest lucru sunt preşedintele Traian Băsescu (36,2%) şi guvernul condus de Emil Boc (24,4%). La întrebarea "Sunteţi de acord cu o eventuală suspendare a Preşedintelui Traian Băsescu de către Parlamentul României?", răspunsul Da a fost dat într-o proporţie de 64,9%, iar procentul celor care ar vota în acest sens în cadrul unui referendum este foarte apropiat, de 64,6%.

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate